Medspiller

Fodbold er fællesskab og (selv)indsigt

Udover mit arbejde og mine tre døtre, fylder min store glæde ved det frivillige foreningsliv og det fællesskab, jeg har fundet i Hellerup Idræts Klub, utroligt meget.

Selv opdagede jeg desværre først glæden ved holdsport i en sen alder. Jeg var 42, da jeg fik samlet en gruppe kvinder omkring en fælles interesse for fodbold, og den dengang kun 13-årige Uffe Bech indvilligede i at stille sig i spidsen for projektet som træner – en opgave, han igennem tre år løftede med imponerende modenhed og indsigt.

Holdet spiller turnering under DBU i laveste seniorrække og møder typisk modstandere, der er 20-25 år yngre uden at dette dog kan ses på resultaterne.
Truppen på omkring 25 kvinder laver meget andet end at spille fodbold sammen, og holdet har flittigt optrådt i diverse medier for at inspirere medsøstre til at komme i gang med fodbolden. For fodbold er ikke bare sport. Fodbold er fællesskab og forståelse og indsigt. I andre, men mest af alt i sig selv.

Jeg sidder i dag i HIK Håndbolds ledelse og er holdleder for mine børns to håndboldhold. Jeg har igennem årene været initiativtager til mange tiltag af særligt social karakter i HIK og var i 2008 heldig at blive belønnet med prisen “Du gør en forskel” fra Dansk Idrætsforbund. Det er en pris, jeg er stolt af, for jeg brænder om noget for frivilligt arbejde og er overbevist om, at det at gøre noget for andre er det, der gør os selv allermest lykkelige!