Akademiet Fodbold Fulton

Glæden tilbage i skoledagen

Det er ikke alle børn, der elsker den traditionelle skoledag, hvor man forventes at sidde på en stol de fleste af dagens timer. Mange drenge har brug for at være fysisk aktive i løbet af dagen, og de fleste drenge er glade for at spille fodbold.
Det er de drenge, Akademiet Fodbold Fulton henvender sig til.
Vores mål er høj faglighed og personlig udvikling, og vores middel er fodbold.

Efter et pilotprojekt, gennemført i et samarbejde mellem Gentofte Kommune, Bakkegårdsskolen og Hellerup Idrætsklub 2013-2016, afsluttede en gruppe på 18 drenge efter tre års skolegang folkeskolens afgangsprøve med imponerende resultater.
Nu er vi så i gang med Fodfold Fulton 2.0, der blev indledt i 2016.
Målsætningen er at sikre eleverne så stærkt et fagligt og personligt fundament, at de har frit valg i forhold til valg af videre ungdomsuddannelse, når de forlader akademiet.

Se et indslag fra Lorrys besøg her.

Akademiet kombinerer idræt og bevægelse ved at tage fodbolden med ind i klasseværelset, hvor man fx bruger Premier League-tabellen, når man skal lære procentregning, og tilsvarende tager læringen med ud på fodboldbanen, hvor man lærer geometri ved at måle skudvinkler med en vinkelmåler i kæmpestørrelse.

På fodboldbanen lærer man at se hinandens kompetencer, tage ansvar, holde fokus, håndtere både succes og nederlag og ikke mindst forstå betydningen af samarbejde og gensidig anerkendelse.

Akademiet er grundlagt af Christina Wex, som også er daglig projektleder i projektet i Gentofte Kommune, samt fodboldspillerne Brian Laudrup og Lars Høgh.